Vinařská tradice zaznamenaná po pradědečkovi a dědečkovi přešla na Josefa Vítka v pouhých sedmnácti letech po smrti otce. Zdědil sklep i menší vinice a bylo na něm, aby vinařství rozšířil. Vysadil další vinohrady a dnes s rodinou hospodaří na 2,5 ha v tratích Mutěnská hora a Dubňanská hora.
Základ odrůdové skladby tvoří Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, málo známé Scheurebe (kříženec Ryzlinku rýnského pravděpodobně s divokou révou) a Cabernet Moravia.
Ve svém vinařství vyrábí vína výhradně z vlastních hroznů. Metody vinifikace jsou spíše tradiční, bez řízeného kvašení, z odkalených moštů s pomocí šlechtěných kvasinek. Rmuty modrých odrůd kvasí v otevřených kádích.
Základ odrůdové skladby tvoří Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, málo známé Scheurebe (kříženec Ryzlinku rýnského pravděpodobně s divokou révou) a Cabernet Moravia.
Ve svém vinařství vyrábí vína výhradně z vlastních hroznů. Metody vinifikace jsou spíše tradiční, bez řízeného kvašení, z odkalených moštů s pomocí šlechtěných kvasinek. Rmuty modrých odrůd kvasí v otevřených kádích.